pyy

pyy

perjantai 9. tammikuuta 2015

Se on ammatinvalintakysymys

Onkohan täkäläisillä ammatinvalinnanohjaustunneilla vaihtoehtoina myös hiekkataideteosten tekijä, katukojussa sijaitseva arpamyyjä sekä feikkituotteiden myyjä (pitää olla väriltään tumma, muuten ei sovellu)?

Olen koko elämäni onnistuneesti vältellyt rantalomia. Niinpä nämä hiekkalinnojen tekijätkin olivat minulle uutta. Siis että rakenneteaan hiekasta esim. Simpsonit, joukko poptähtiä ja näyttelijöitä tai se vähän pitempiaikainen julkkisperhe Raamatusta ja sitten asettaudutaan koko päiväksi ja seuraavaksi ja varmaan viikoiksi siihen viereen päivänvarjon alle ja laitetaan kolehtikippo näkysälle. Hmmmm.....
Seuraava kummajaisammatti on arpamyyjä, joka joko kiertää ravintolassa tai seisoo pikkuruisessa kopissa kaupan edessä ja huutelee ohikulkijoille kuinka paljon voisi voittaa lotossa. Eikö nää ihan oikeesti veikkaakaan netissä? Kun se arpanumero pitää sitten kuulemma mennä vielä tarkistamaankin jostain listasta eikä rahat tupsahdakaan tilille. Tai no, onhan näillä vielä puhelinkoppejakin ja niissä toimivia puhelimia ja joka päivä näen jonkun siellä puhumassakin...

Mutta oikeasti täkäläisten kyllä kannatti myydäkin vimmatusti arpoja, sillä Espanjan vuoden isoin lottovoitto, jouluna arvottava El Gordo, tuli tänä vuonna tänne Malagan seudulle!

Jo ammoisina aikona on etelän lomiin kuulunut oleellisena osana aito ranta-Rolex. Täällä Fugessa niitä ja erityisesti Michael Kors -laukkuja ja merkkiaurinkolaseja ja CD:itä kaupittelevat pikimustat miehet. Mäkin sorruin (mutta ihan tarpeeseen!) hankkimaan jouluaattona aivan mahtavan Chanelin rannekellon. Hienot logot ja kaiverrukset ja kaikki! Ajatelkaa, kymmenellä eurolla aitoa Chanelia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti