pyy

pyy

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Luksuscondo Bangkokissa

Kämpän löytäminen kuukaudeksi oli työläs ja uuvuttava prosessi (teen siitä oman postauksen, oli niin merkillistä). Lopulta kuitenkin päädyin Airbnb:n kämppään ihan On Nut –aseman lähelle. Talon faciliteetit ovat niin hämmästyttävät, että niistä on ihan pakko kertoa.

Ensinnäkin tien varressa on koppi ja siellä on 2-4 vartijaa. Heidän tehtävänsä on avata portti sisään ajaville ja kun joku ajaa ulos, he ryntäävät henkensä kaupalla liikenteen sekaan raivaamaan autolle tilaa.
Talojen edustalla on henkitalo, joka pitää pahat henget poissa varsinaisista kodeista. 

Taloja on kaksi, täysin identtisiä. Kerroksia on 23.
Pihanurmikkoa kastellaan ihan joka päivä. Noin kymmenmetrinen vesiaihe on, jos saan sanoa, luonteeltaan tylsä ja näyttää siltä, että se on olemassa vain siksi ”kun nyt pitää vesiaihe olla”. Pihaa koristaa myös outo delfiini(?)patsas. Ja sitten on kaksi tällaista varjostettua oleskelutilaa tuoleineen ja sohvineen.
Joku voisi haluta tuonne varjoon tupsalle, mutta ei: koko piha on no smoking area.

Sisääntuloaulassa istuu virka-aikana tiskin takana kaksi neitosta kuin respassa. En ole oikein selvittänyt heidän funktiotaan, pitää varmaan kysyä joku päivä. 

Aula on suunnaton! Siellä on sohvia ja pikkupöytiä ja telkkari ja vessat. Talon asukkaat myös oleskelevat siellä yllättävän paljon.
Kukka-asetelmat ovat viehättävät ja kävin heti ekana päivänä nipistämässä niitä aitouden varmistamiseksi. Aitoja. Aulassa on tämän lisäksi myös toinen sohvaryhmä.

Seuraavaksi on huone täynnä miehiä, jotka tuijottavat tietokoneruutuja. Ehkä he ovat se mainostettu ”24h security”? 

Aulassa on myös meeting room, jossa on arkisin lähes koko ajan meneillään vilkas kokous. 

Neljäs kerros on ihmeitä täynnä. Ensinnäkin siellä on asukkaiden käytössä peräti kaksi living roomia:


Huom: keittiönurkkauksessa on Smegin jääkaappi
Ja tällainen game room:


Ja fitness room:

Ja laundry:

Ja parasta kaikesta on tietenkin swimming pool:

Altaan päädyssä on jacuzzi - totta kai.

Allasalueella on myös lisää oleskelutiloja, jos kansituolit kyllästyttää:
Tässä on ihana illalla köllötellä ja lukea e-kirjaa (valo ei riitä muuhun), nauttia lämmöstä ja kuunnella kaupungin ääniä ja Skytrainin räminää.


Aikas luksusta, sanoisin!

Mutta ei tässä vielä kaikki, kuten ex-VP-copyna hyvin tiedän. Meidän talon alakerrassa on 24h auki oleva MaxValu -minisupermarket, joka ihan oikeasti on nimensä veroinen. Kaiken muun hyvän lisäksi sieltä saa deliruokaa, kahvia, tuorepuristettuja mehuja ja rahaa ATM:sta.  
Toisen talon alakerrassa on tyylikäs ja kodikas True Coffee –kahvila, jossa on hyvä tyydyttää lattenälkänsä. Kahvilista on vaikuttava ja mukana on myös thai-spesiaaleja, joihin aion nyt siirtyä. Sillä onhan se vähän tyhmää tulla Thaimaahan juomaan lattea. 
Todella hupaisaa kun tulin tänne lähes 30 asteen helteessä ice lattelle, niin musiikkina soi "Let it snow, let it snow, let it snow"


Summa summarum: talon palvelut ovat pöyristyttävät. Joka päivä näen ainakin kolme eri siivoojaa, pari respatyttöä, 2-4 autoportin avaajaa, 2-4 mystistä security-miestä (?) ja sitten en ole ihan varma, onko ne nurmikonkastelijat samoja kuin siivoojat. Tämä ei siis ole hotelli vaan asuintalo.

Melkein kateeksi käy tällainen asuminen. Ehkä jäänkin tänne, enkä tulekaan takaisin!

2 kommenttia:

  1. Uskomaton talo! Asuuko siinä miljonäärejä vai onko tuo keskiluokan asumistaso?

    VastaaPoista
  2. Yhtään en tiedä. Kaikki näkemäni asukkaat näyttävät 20-35-vuotiailta, ovat kauniita ja laihoja ja kun niillä on kone, se on aina Apple. Kuten sanoin, täällä kaikki on niin ihmeellistä.

    VastaaPoista