pyy

pyy

tiistai 27. tammikuuta 2015

Tönöjen piirittämiä pilvenpiirtäjiä

Pilvenpiirtäjät ovat aina kiehtoneet minua, sillä mielestäni niissä tiivistyy suurkaupunkien henki ja mahti ja pyrkimys kohti yhä rikkaampaa tulevaisuutta. Täällä Bangkokissa onneksi on mitä ihailla! Itsekin asun 23-kerroksisen talon 21. kerroksessa ja tämä korkeus lisää suunnattomasti turvallisuuden tunnettani. Oikeasti pilvenpiirtäjän raja taitaa kyllä mennä jossain 40 kerroksen kohdalla, otaksuisin.

Parvekkeeni ikkunasta näkyy kaupungin monimuotoisuutta.
Aurinko laskee siinä kuuden jälkeen ja värjää taivaan usvaisen punaiseksi.
Skytrainin suhahdellessa läpi kaupungin ei pilvenpiirtäjistä ole pulaa. Chao Pharaya -jokea risteillessä saa ihailla taivaanhalkojia molemmin puolin, joukossa Millenium Hilton ja Peninsula-hotellit ja monet muut. Ja sitten joen varrelle on ripoteltu valtava määrä tällaista nimetöntä pilvenpiirtäjämassaa.
Bangkok on täynnä vastakohtia ja se pätee myös taloihin. Matalia kolmi- ja nelikerroksisiakin taloja on niin pitkälle kuin silmä kantaa ja siitä vielä monikymmenkertaisesti eteenkinpäin. Tyypillinen näkymä Skytrainin varrella on purkukunnossa olevat matalat rötisköt, jotka vain odottavat uutta huippukorkeaa taloa loistavien liikenneyhteyksien ääressä olevalle tontillensa, jonka hinta Skytrainin takia on rakettimaisessa nousussa.

Sukhumvit-linen viimeisen pysäkin Bearingin, joka sijaitsee ihan Bangkokin rajalla, aseman seutu näyttää vielä tältä. Uskon, että parin vuoden päästä näky on jotakin korkealentoisempaa.
 Ihan mun lähellä on iso tavaratalo, joka on tällaisella kadulla. Tosin tavaratalon takana on jo noin 30-kerroksisen talon luuranko ja valtava määrä nostureita hommissa.

Sen samaisen Chao Phrayo -joen varrella ennen niitä upeita pilvenpiirtäjiä on myös aikamoisia harmaita lautahökkeleitä, jotka näyttävät dominolta: jos yhtä lautaa tönäisee, koko hökötys romahtaa. Ekalla kerralla luulin, ettei niissä edes asu kukaan, mutta seuraavalla venereissulla huomasin iloisen pyykkiliputuksen monessakin ikkunassa.

Vuokraemäntäni hyllystä löytyi kaikkien matkailu- ja ruokalehtien seasta myös unelmointikirja ihanista kodeista, siis omakotitaloista puutarhan ja kahden uima-altaan kera. Eniten kirjassa hämmästytti se, että monet niistä on Bangkokissa. Jossain tässä isossa kaupungissa on siis hieno omakotitaloaulekin, wau.

2 kommenttia:

  1. Pitkähäntäveneellä pääsee ihastelemaan joelta pitkin upeita puutarhoja ja omakotitaloja. Monimuotoisuutta lisäävät samaiset dominotalot, joessa pyykkiä pesevät äidit, uimaan hyppivät lapset jne. Itse katselin kauhuissani, sillä vesi oli tosi likaista - siis suomalaisen näkövinkkelistä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! En ole ottanut pitkähäntäveneristeilyä koska olen express-veneillä suhannut joella nähtävyydestä toiseen. Mutta nyt kyllä harkitsen asiaa uudelleen.

    VastaaPoista