pyy

pyy

lauantai 17. tammikuuta 2015

Buddha is no furniture

Bangkokin Grand Palace on kaupungin suurin turistirysä ja sen huomasi, väkeä oli lähes yhtä paljon kuin Siamin asemalla ruuhka-aikana (ja se on paljon! Ahdistavaa tällaiselle eteläpohjalaiselle, joka tarvitsee ojennetun käden ja puukon verran tilaa ympärilleen).

Grand Palacen alue oli mykistävä. Loputonta kullan ja koristeiden kimallusta, kaiverrusta, yksityiskohtaa, patsasta, temppeliä, säihkettä, suitsuketta, Buddhaa… Alueella sijaitseva Wat Phra Kaeo -temppeli on Thaimaan pyhin ja tärkein rakennus, sillä siellä sijaitsee Smaragdi-Buddha. Temppeli on koristeltu mosaiikista kiiltelevillä pylväillä ja sisällä buddhalaiset kumartuvat osoittamaan kunnioitusta aidon liikutuksen vallassa. Noin 65 cm korkea Buddha istuu lootusasennossa ja on oikeasti jadea. Vuodenajan vaihtuessa (kesä, sadeaika, talvi) itse Thaimaan kuningas vaihtaa sille vaatekerran  On sanottu, että niin kauan Thaimaa kukoistaa, kun Smaragdi-Buddha säilyy paikoillaan. 

Blogin otsikko viittaa alueen päivänvarjoihin, joissa korostettiin, että ”Buddha is for respecting. Not tattoo. Not furniture.”

Anteeksi surkea kännykkäkamerani, mutta toivottavasti näistä saa edes vähän käsitystä jumalallisesta loistokkuudesta.
Viisimetriset demonit vartioivat sisäänkäyntiä ja suojelevat temppeliä pahoilta hengiltä

Phra Siratana Chedi

Temple of Emerald Buddha


Naislintu? Vai mies-?

Temple of Emerald Buddha

Kaikki on koristeltu ja tietenkin käsityönä
Mä ja mun kaverit

Lisää lintumiesdemoneja

Nämä hahmot kannattelivat kämmenillään Prasat Phra Dhepbidornia eli The Royal PantheoniaPieni mutta äänekäs temppelikissa
Muodot, mosaiikit, värit, koristelut, kulta, taruhahmot... Tällaista loistoa näkee harvassa paikassa maailmassa. Kaikkea oli yltäkylläisesti ja ylikin. Alueella oli lisäksi monia pieniä museoita vaatteista, aseista ja vaikka mistä. Kerrassaan pöyristyttävän upea kohde!

2 kommenttia: