pyy

pyy

tiistai 27. tammikuuta 2015

Hedelmiä vai karkkia?

Ruokapostauksia on tulossa lisää, mutta tämä ensimmäinen juhlistaa hedelmien voittokulkua.

Hedelmiä on Bangkokin kaupat ja kadut väärällään. Hedelmiä on myös tuotteistettu helposti syötävämmäksi pilkkomalla ne valmiiksi tai laittamalla niitä tikun nenään kuin jätski. Nam!

Tälläkin hetkellä jääkaapistani löytyy setit ananasta, vesimelonia ja mangoa.

Joskus ei ostos osu yhtään omiin makumieltymyksiin, kuten tässä hedelmäpackissa. Kaikki maistuivat pahville ja tunne oli sama kuin laittaessani kesäkurpitsaa salaattiin: tuo täydennystä, mutta ei yhtään kutkuttele makuhermoja. Mutta kaikkea uuttahan on kokeiltava, siksi tämäkin sujahti kauppakassiini.
Tuo yksi ei onneksi ollut punajuurta, vaikka siltä vahvasti näyttikin.
Kun hedelmiä on niin paljon tarjolla, niitä myös tulee syötyä käsittämättömät määrät (muutun tällä matkalla varmaan vesimeloniksi tai ananakseksi).

Karkit sitä vastoin on piilotettu. Kadulla niitä ei myydä laisinkaan ja Lotus Tescossakin sain haahuilla kauan ennen kuin erittäin lyhyt ja vaatimaton karkkihylly löytyi.

Sncksejä sitä vastoin oli pari pitkää hyllyväliä. Suomalaisista tuplaturbojättisuperpakkauksista poiketen paikalliset snacksit on pakattu 30 tai max 60 gr pakkauksiin. Ja osa snackseistä näyttää melkeinpä puoliterveellisiltä, kun ne on valmistettu merilevästä tai kalasta (?). Niitäkin on pakko maistaa, vaikkei nyt ihan heti houkuttelekaan...
Jäätelöäkin löytyy, mutta siinä hämmästyttää hinta. Ostaako yksi jätskituutti vai kolme pakkausta valmiiksi viipaloituja hedelmiä?

Ihmiset Bangkokissa ovat tietenkin hirmu pieniä, mutta sen lisäksi he ovat myös kadehdittavan laihoja. Katselin Skytrainissä paikallisia ja ehkä noin joka kymmenennellä saattoi olla ylimääräistä vyötäröllä. Tähän on tietenkin monta syytä, mutta en yhtään ihmettelisi, jos yksi lukuisista olisi tuo jatkuva hedelmien syönti ja vähäinen karkkitarjonta. Ai niin, täällä karkkeja ei siis strategisesti ole sijoiteltu kassojen lähelle houkuttelemaan ihmisiä kiusaukseen silloin, kun kaikki tahdonvoima on jo kulutettu loppuun oikeita ruokaostoksia tehden ja lankeemus on varma kuin Aatamilla aikoinaan. Alakerran pikkuruisesta ValuMarketista en ole edes löytänyt karkkihyllyä.

Loppukevennyksenä vielä kuva eksoottisesta kadulla myytävästä hedelmästä. Tunnistaako joku?

2 kommenttia:

  1. Taitaa olla rambutan, jos tulkitsen oikein Fruits from Thailand kirjan kuvia.

    VastaaPoista
  2. Näyttävät piikkimansikoilta, jos sellaisia hedelmiä olisi. Miltä maistuivat?

    VastaaPoista