pyy

pyy

torstai 31. joulukuuta 2015

Rikkinäisten Buddhien turvakoti

Runsaan puolentoista tunnin venematkan päässä Luang Prabangista sijaitsee Pak Ou –luola. Matka taittuu kivalla kuuden hengen veneellä.
Mekongin varren penkereet ovat täynnä viljelyksiä. Välillä rannoilla laidunsi myös lehmiä ja vuohia.

Alkumatkaan tosin osui myös Whiskey Village. Heti aamusta oli siis otettava napanterit ainakin viidestä toinen toistaan pahemmasta riisistä valmistetusta viinasta, mukaan lukien pontikalta haiseva ja maistuva Lao Lao. Käärme- ja skorpioniviinoja kukaan ei edes halunnut maistaa.


 Pak Ou –luolassa on tuhansia Buddha-patsaita. Koska buddhalaiseen kulttuuriin kuuluu, ettei Buddhan kuvia saa heittää pois, luola on alun perin ollut rikkinäisten, vanhojen ja kuluneiden Buddhien turvakoti.


Tosin nyt siellä oli ihan uusiakin joukossa - en ymmärrä miksi, sillä sehän vesittää koko hienon tarinan.

(Innokkaana de clutterin harrastajana tämä oli minulle vaikea pala. Oman ideologiani mukaan kaikki rikkinäinen, epäkelpo ja käytöstä poistettu on syytä heittää pois. Tunnen itseni ja tiedän, etten koskaan korjaa mitään, mikä on kerran mennyt rikki, joten parempi luopua siitä ihan saman tien. Joten kun koko kesän puutarhapöytääni koristanut Buddha-patsas syksyllä murtui ja kellahti kumoon, jätin sen vielä talveksi siihen vartioimaan mökkiäni. Mutta kun palaan takaisin Marjikseen, ensimmäisiä hommiani on siivota jäännökset roskikseen.
 Sorry Buddha.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti