pyy

pyy

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

MMO1: Turha hermoilla

Uusi sarja reissublogissani alkaa: Mitä matkalla oppii eli MMO. Unohdan kuitenkin oppimani, joten parasta kirjata löydökset muistiin.

Ihan ensimmäisenä reissulla kannattaa oppia se, että hermoilu asioiden sujumisesta on täysin turhaa. Lopulta kuitenkin kaikki aina järjestyy. Kuten maanmainiossa The Best Exotic Marigold Hotel –elokuvassa sanotaan ”Everything will be well in the end. And if it is not well, then it is not the end”.

Täsmälliselle suomalaiselle esim. kuljetusten myöhästymisestä hermoilu on hukkaan heitettyä tunne-energiaa. Tulee se bussi tai minivan tms sitten kun tulee, eikä hermoiluni tai raivoni sen viivästymisestä nopeuta sen kulkua yhtään. Minä siinä kärsin, ei kukaan muu ja miksi tehdä vasiten pahaa itselleen? Kuljetus ei ehkä tule juuri silloin kuin pitäisi, vaan 45 min myöhässä, mutta so what? Onpahan aikaa pällistellä paikallista menoa ja silmitellä ihmisiä sekin aika.

Henkilökohtaisesti minua helpottaa ajatus siitä, että vaikka asia on juuri nyt epävarma, niin jo tietyn ajan kuluessa, vaikka iltaan tai huomiseen mennessä, asia on jo järjestynyt. Saan kuitenkin hoidettua liput ja kuljetukset, netti toimii juuri 5 minuuttia hotellivarauksen tekoa varten, löydän oikean tien, oikean ihmisen, pääsen sinne minne olenkin matkalla. Joten tätä hetkeä ei kannata tuhlata huolehtimiseen, koska jo muutaman tunnin sisällä tai viimeistään karvan verran ennen h-hetkeä tämäkin asia on reilassa. Aina.

Helpommin kuitenkin sanottu kuin tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti