pyy

pyy

tiistai 1. joulukuuta 2015

Muotikatsaus Myanmarista

Suurin osa myanmarilaisista naisista pukeutuu nilkkoihin asti ulottuvaan kapeaan kietaisuhameeseen (lingyi) ja saman sarjan tyköistuvaan yläosaan. Hameissa one size fits all, se vain laiheliineilla sidotaan tiukemmin.
Hamekokonaisuuksien värit ja mallit ovat uskomattoman kauniita! Oikeasti täällä näkee kadulla (tai ainakin juhlapäivänä Shwedagon temppelissä) enemmän upeita ja kiinnostavia kuoseja ja kokonaisuuksia kuin kymmenssä Linnan juhlassa yhteensä!


Kun myanmarilaiset naiset ovat kaikki tummatukkaisia ja tummempi-ihoisia ja nuorena hyvin kapealuisia ja laihoja, heille sopivat kirkkaat värit. Siis ihan mitkä vaan värit!  Täällä ei kaihdeta iloisen keltaista tai vaaleanvihreää kokonaisuutta. Kun jollakin näin suomalaiselle tyypillisen ”kokomustaa valkoisella paidalla”–asun, se näytti kerrassaan oudolta ja synkältä.


Kuosit ovat huippuja nekin. Ruutua, raitaa, palloa, kukkaa... joskus jopa samassa asussa. Silti kokonaisuus on aina (yleensä) harkittu ja näyttävä. 


Ainoastaan kundeilla näkyy  punaisiksi tai blondeiksi värjättyjä hiuksia, naiset taitavat olla siihen liian konservatiisia. Ja hiusgeeliä ei yleensä säästellä! 
Oiiii mikä söpöliini...
Myanmarilaiset eivät ole vielä ihan lopen kyllästyneitä turisteihin. Temppelissä sain kymmeniä kuvauspyyntöja ja hymyilin isona valkoisena valaana pienten söpöjen myanmarilaistyttöjen kanssa. Huoh.
Ai mun muoti? No maailman kätevin reissumekko: Stockalta ostettu silkkiyöpaita - ihanaa materiaalia, ei kiristä, hyvä kuumalla... Paitsi täysin muodoton säkki.

1 kommentti: