pyy

pyy

torstai 19. maaliskuuta 2015

Ranskalaiset ja kiinalaiset Vietnamissa

Vietnamin ihmeellisyyksiä osa 2
Ranskalaiset lähtivät Vietnamista vasta 1940-luvulla ja siksi ranskalaiset vaikutteet vielä näkyvät voimakkaasti erityisesti Hanoissa.

Old Quarter Hanoin keskustassa on täynnänsä vanhoja ränsistyneitä ranskalaistyylisiä taloja, jotka nykyään toimivat ravintoloina ja kauppoina. 


Olisikohan tyylikkyyskin Ranskan peruja? Hanoissa näin koko Aasian komeimmat ja parhaiten pukeutuvat miehet geelattuine hiuksineen, kiillotettuine kenkineen ja prässättyine housuineen. Myös vespoilla ajellaan enemmän kuin missään muualla. Italialainen vespa on siroudessaan ja muotoilussaan kaikkein tyylikkäin noista kaksipyöräisistä, eikä vähiten siksi, että se mahdollistaa ajamisen hameessa ja korkokengissä.

Ehdottomasti ranskalaista olivat ne kaikki vaaleat leivät ja patongit, mitä ei näe missään muualla.

Museoissa vanha emämaa on huomioitu siten, että opasteet ovat vietnamin ja englannin lisäksi myös ranskaksi. Ranskaa puhuvia turisteja on suunnattomat määrät. Lisäksi muutamilla hienoimmista sillkikaupoista on ranskankieliset kyltit ja myyjättäret. 

Kiinalaiset Vietnamissa

Vietnamissa on yllättävän paljon kiinalaisia pagodeja.  Minulle ne jäivät etäisiksi paikoiksi, enkä kokenut niissä vähäisintäkään hengellistä viritystä. Yleensä pagodoissa kävi kuhina, kun paikalliset sytyttivät suitsukkeita, antoivat lahjoja ja rukoilivat onnea ja lisää rahaa. Rahalla sai myös nimensä pylvääseen ja runsaasti esiruokouksia. 


Toki temppelille pitää lahjoittaa myös olutta!

Hieno puutarhaidea!

Kiinalaisvaikutteena pidän myös sitä, että useata ruokaa syötiin pelkillä puikoilla poiketen täysin Aasia-normista haarukka ja lusikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti