pyy

pyy

tiistai 10. helmikuuta 2015

Sunnuntaitirkistelyä

Matkalla näkee asioita, jotka eivät kotopuolessa ole mahdollisia. Niiden tirkistely tuottaa nautintoa ja väristyksiä ja voipa sitä joskus jopa kohdata omia pelkojansakin. Näin ajattelin viime sunnuntaina, kun valitsin päivän turistirysät.

Aamulla ryntäsin Thaimaan Punaisen Ristin ylläpitämälle Snake Farmille kauhistelemaan valtavia käärmeitä.

Kello 11 alkoi näytös, jossa käärmeitä esiteltiin, venyteltiin tai vedettiin hännästä, jotta saatiin ne käyttäytymään aggressiivisen oloisesti. Kuningaskobra, silmälasikobra, banded krait, malayan pitviper...

Pystyyn nouseva, kaksihaaraista kieltään lipova, hampaitaan näyttävä ja sylkevä käärme saa oikeasti aikaan alkukantaista selittämätöntä pelkoa omasta eloonjäännistä. Ja ne myrkyt! Vaarallisimpien käärmeiden myrkky vaikuttaa neurologisesti,  halvaannuttaa ja tappaa alta aikayksikön. Opin myös, että Thaimaassa on yli 60 käärmelajia ja monet niistä elävät jopa Bangkokissa!Istuin ekalla rivillä ja huomasin vähän väliä vetäytyneeni niin kauas taakse kuin mahdollista ja että kasvoillani oli jatkuva kiristinyt ilme täynnä vastenmielisyyttä ja kauhua.

Shown lopuksi sai kuvauttaa itsensä käärmeen kanssa. Inhoni vain kasvoi! Mutta kun olin katsonut noin 30 ihmisen selvinneet moisesta hengissä, niin minäkin rohkaistuin. Käärme oli kietoutunut ympärilleni varmaan puoli minuuttia, kun aloin melkein yökätä ja pyytää, että ottakaa se nopeasti pois, APUA!
Illalla tirkistely vain jatkui ja nyt paikkana oli Asiatique. Se on muutaman vuoden vanha varastorakennuksiin tehty hotelli-, ravintola-, night market ja showkeskus. Kerrassaan teennäinen, ylikaupallinen, muovinen, siis laskelmoidun kallis ja turistinen.

No, olin siellä syystä: halusin nähdä Calypso Cabaret -ladyboy shown.
Kuvalähde: http://www.calypsocabaret.com/show-of-calypso-bangkok/opening
Mutta mutta. Cabaret olikin pettymys ja puuduttavan tylsä. Musiikki tuli nauhalta, eikä huulisynkka todellakaan synkannut. Joku tanssijoista oli vähän parempi kuin toinen. Show yritti miellyttää koko maailmaa ja silloinhan ei miellytetä ketään. Eniten minua häiritsi se, ettei oltu vaivauduttu keksimään mitään oivaltavaa tai edes puolinäppärää.

Olin luullut, että kaikki ladyboyt ovat kauniita ja siroja. Oi kuinka väärässä olinkaan! Välillä lavalla oli kauheita korstoja ja kaappeja, useilla oli turbolihaksikkaat reidet tai kirveellä veistetyt piirteet. Ja kun laitetaan lavalle 5 langanlaihaa jolppia esittämään muodokasta Marilynia, niin eihän se oikein iske, ei.

Shown lopuksi ladyboyt asettuivat riviin kuvattavaksi.Ja toki minäkin halusin samaan kuvaan ladyboyn kanssa!


Yöllä sain tirkistelystä palkkani. Olin Niinimaalla meidän koululla yksin uimassa ja kun käännyn rantaan, siellä on valtava monimetrinen käärme. En saa ääntä kurkusta ja se käärme alkaa tulla minua kohti ja se lähestyy ja minä en pääse pakoon, en pääse pakoon.  Rimpuilen ja olen  juuttunut paikoilleni ja se käärme vain lähestyy... Onneksi kääntyilen hätäännyksissäni niin paljon, että herään aivan hikisenä ja kauhuissani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti