pyy

pyy

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Hirviöpuisto

Kävelin kaikessa rauhassa Lumphini Park -puistossa (BTS Salan Daeng) ja katselin kauniita kukkia ja imin sieluuni sitä ihanaa vihreyttä, josta Bangkokissa on niin kova pula. Ohitin meluisan joukon eläkeläisiä, jotka söivät ja pelasivat ja viettivät ilmiselvästi laatuaikaa. Sitten katseeni osui veteen ja kiljaisin.

Vedestä nousi puolitoistametrinen lisko-alligaattori-krokotiili!!!
Eläkeläiset kääntyivät katsomaan minua ja purskahtivat nauruun. He eivät olleet millänsäkään, vaikka vedestä nousi jo toinen melkein yhtä suuri verenhimoinen hirviö!
Kun sydämenlyönnit tasaantuivat ja alkukantainen pakene-reaktio oli ohitettu, istahdin eläkeläisten viereen katsomaan otuksia. Miten ihmeessä tällaisia voi olla vapaana???
Kun tarkastelin liskoja, oli helppo uskoa, että näiden kaukaiset lajitoverit ovat joskus olleet dinosauruksia ja hallinneet koko maapalloa. Liskot olivat nimittäin tosi näppäriä, sillä ne kiermurtelevat kuin käärmeet, uivat kuin kalat ja kiipeävät kuin kissat.

Olin kyllä lukenut matkaoppaasta, että puistossa on "monitor lizard", mutta kuvittelin, että liskot ovat jossain eläintarhamaisessa altaassa aitojen piirittämänä. Tällainen rauhanomainen rinnakkaiselo kaikkien puistossa kävijöiden kesken oli hämmästyttävää. Tällaistako oli Eedenin puutarhassa? Onnistuisiko tällainen Suomessa?

Puiston ehdottomalta valtiaalta näytti kuitenkin tämä Hitler-kissa. En kulkukoirana enkä liskona kyllä kauheasti uskaltaisi laittaa tälle katille kampoihin!


1 kommentti:

  1. Hitler-kisu näyttää hyvin kunnioitettavalta otukselta. Taitavat siinä liskot ja koirat juosta karkuun tuollaisen nähdessään.

    VastaaPoista