pyy

pyy

tiistai 10. helmikuuta 2015

Bangkok TOP10

Sanotaan, että Bangkokin suurin nähtävyys on Bangkok itse. Onneksi Bangkok on niin valtava, hurmaavan ristiriitainen ja riittävä ihan itsessään.  

Oman TOP10-listani kokosin asioista, jotka tekivät suurimman vaikutuksen. Listalle mahtuu peräti neljä temppeliä, sillä ne olivat minulle ihan uusia ja ennennäkemättömiä tuttavuuksia.

1. Wat Arun, Temple of the Dawn, koko Bangkokin symboli. Vaikuttava ilmestys, jossa kiivetään ylös 40 cm korkeita askelmia. Pysähdyttävä paikka, jossa ilman turistilaumoja olisi voinut ehkä kokea jotain ylimaallisempaakin.
Kuvalähde http://www.ghalegroup.com/tripDetail/205/35/7/Wat-Arun.html

2. Wat Pho, maailman suurin makaava kullattu Buddha. Sitä katsellessa alkaa miettiä omaa pienuuttaan ja kuolevaisuuttaan ja sitä, mitä jättää jälkeensä maailmaan ja aivan erityisesti sitä, mitä ihmeen järkeä on rakentaa yli 40 metriä pitkä Buddha.
3. Grande Palace. Voi sitä kullan kimallusta ja mosaiikkien monimuotoisuutta! Pienellä alalla toinen toistaan ihmeellisempiä temppeleitä, Buddhia ja museoita. Bangkokin ykkösnähtävyys ja ihan syystä!

4. Wat Saket, the Golden Mountain. Mäennyppylällä hohtavan valkoisen rakennuksen kruunaa kultainen kupoli. Ylös kiivettäessä soitetaan kaikkia onnea tuovia kelloja. Lucky me!
Bangkokia pidetään shoppailijan onnelana ja kovin monta metriä ei voi kaupungissa kulkea ilman, että taas on jotain kaupan. Shoppailusta riittää kahden kärki.

5. Siam Paragon, tuo eläväksi tullut Vogue. Vieri vieressä Dior, Chanel, YSL, Hermes, Dolce&Gabbana, Louis Vuitton… (yläkerrasta löytyy toki halpiksiakin, kuten H&M ja Zara). Ja se Gourmet World! Ruokakauppa niin täynnä osteri- ja shampanjabaareja ja sushimestoja, että epäilee sittenkin tulleensa ravintolaan eikä ruokaostoksille. 6. Chatchatuk weekend market, tuo viikonloppushoppailijan paratiisi. 27 isoa aluetta täynnä kaikkea mitä voi elämässään haluta, koiranpennuista nykytaiteeseen ja antiikista mausteisiin. Täällä koin ekan kerran, että Bangkokissa oikeasti olisi jotain ostettavaa (ainakin jos saisi kuljetettua).
 Sitten vähän luontoa välillä eli
7. Lumphini Park, nuo Bangkokin vihreät keuhkot, joilla on liskon kasvot. Rentouttava ja puhdistava keidas, joka saa uskomaan, että kyllä luonto kuitenkin voittaa. Harvinainen paikka siitäkin syystä, että siellä ei myyty mitään.

8. Pilvenpiirtäjät, niistä tykkään aivan ylettömästi! Minua viehättää niiden vaihteleva muotokieli eli ei aina pelkkä suorakaide, vaan siinä voi olla ulokkeita ja kavennuksia ja levennyksiä ja kaaria ja vaikka mtä mieleenkiintoista.

9. Food court / Food Hall, joista saa erinomaista ruokaa pilkkahinnalla.  Food courteja löytyy kaikista kauppakeskuksista. Tyylikkäin oli tietenkin Siam Paragonilla ja seuraavaa sijaa pitää MBK:n Fifth Avenue. Parasta ruokaa sain kuitenkin Terminal 21:ssä ja sanon, että mun lähi Lotus Tescossakin koin monta nautinnollista ruokaelämystä.

10. Last but not least: my own private swimming pool! Sen minä koin todelliseksi elämän luksukseksi. Talossani asuvat paikalliset eivät yhtään diggailleet uimisesta, joten 9 kertaa 10:stä sain altaan täysin yksityiseen käyttööni. En ole lapsuuteni Niinimaan kesien jälkeen uinut yhtä paljon. Ja nauttinut!

 
Monet kehutut kohteet ovat oikeasti ääritylsiä, kuten vaikka Khao San Road, tuo reppureissaajan Aasia-portaali tai China Town tai Little India tai Jim Thompson´s House.

Joten ehkä minäkin voin nyt syvällä kokemuksen rintaäänellä todeta, että parasta Bangkokissa on Bangkok itse. Tänne tulen ehdottomasti takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti