pyy

pyy

maanantai 29. joulukuuta 2014

Vappumunkkeja vuoden ympäri, ei kai sentään

Espanja-oppaiden mukaan paikalliset syövät aamiaiseksi churroja, noita rasvassa uppopaistettuja pitkulaisia vappumunkkeja. Kalorikertoimen kasvattamiseksi lämpimät, rasvaa tihkuvat churrot kastetaan vielä suklaaseen ennen kuin antaudutaan makuhermoja kutkuttavalle nautinnolle.
Churrot ovat jumalaista herkkua - ainakin kerran vuodessa. En nimittäin usko vähääkään, että espanjalaiset eivät olisi (lähes) yhtä ravintotietoisia kuin suomalaisetkin, joten noin ravintoköyhä aamiainen ei voi olla normi. Oikeasti en usko enkä toivo englantilaistenkaan vetävän joka aamu napaansa pekonia, papuja ja paistettuja munia. Tai linjoistaan huolehtivien ranskalaisten aloittavan aamujaan croissantilla ja marmeladilla.

Mutta matkailijoitahan varten nuo stereotyyppiset aamiaisvaihtoehdot ovatkin!  Ja churrojen puolustukseksi voin sanoa, että ne olivat kuin pizza: ruoka ei tullut edes mieleen seuraavaan seitsemään tuntiin.

Churro
Resepti 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti