pyy

pyy

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kotona maailmalla


Vuokrasin kaksion Fuengirolasta neljäksi ja puoleksi viikoksi. Se on niin pitkä aika, että asunnon on syytä olla miellyttävä. Vahingossa lähes onnistuinkin.

Lämpö kuuluu mielestäni kodin ominaispiirteisiin kuin emon nisä vastasyntyneen kissanpojan suuhun. Onneksi vuokraani kuuluu sähkö, joten minun ei tarvitse monen muun tavoin värjötellä murehtien lämmittämisen lisälaskua, vaan voin huoletta pohottaa ilmalämpöpumppua täysillä.

Valon vähäisyydestä kärsin. Tulen vielä sokeaksi lukiessani sängyssä huonossa valossa Dickensin Koleaa taloa!

Jotta kämppä muuttuisi oikeaksi kodiksi, toimin ensimmäisenä lauantaina juuri kuten kotonakin: siivosin, tiskasin, selvitin vihdoin roskiksen olinpaikan. Ja ostin leikkokukkia. Nyt kimpullinen valkoisia liljoja valaisee koko kämpän. Ne saavat minut juurtumaan, ajattelemaan, kuinka tärkeää kodin kauneus on. Nyt minulla on jotain elävää, josta huolehtia. Tämä on tämänhetkinen kotini ja tehtäväni on luoda tänne kauneutta niin ajatuksilla kuin teoillakin. 

Vielä kun kävin kahvilla läheisessä kämäisessä kauppahallissa, oli olo kuin Hakaniemessä. Ja Centro Finlandian lauantaisauna – vaikka olikin monin verroin surkeampi kuin Marjiksessa – oli hengeltään sen kaukainen serkku: sukunäöltään tunnistettava ja täynnänsä lempeän löylyn siivittämää hyväntahtoista jutustelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti