pyy

pyy

maanantai 29. joulukuuta 2014

Perhoset, nuo silkkisiivet

Benalmadenassa on hieno Mariposario eli perhospuisto, jonka trooppisessa kuumuudessa perhoset kimmeltelevät mitä tyylikkäimmissä juhlapuvuissa. Puisto on osa trooppisten perhosten pelastusoperaatiota ja siellähän niillä on rauha liidellä ilman luonnollisia vihollisia. Luonnottomia kuitenkin riittää: näin tollon turistin tallaavan yhden kaunokaisen hengiltä.

Jumalaisin taivaansininen perhonen flirttaili kanssani, liihotteli ympärilläni, laskeutui päälaelleni, juoksutti minua perässään kuin seitsentoistavuotiasta likkaa. Se perhonen tiesi miten mielenkiinto herätetään ja silti säilytään etäisen coolina, antautumatta edes kännykän kameralle.


Sisäpuiston faunaan kuului ainut Euroopan luonnossa elävä kameleontti, kilpikonnia, kaloja ja sitten tämä todella outo kengurun ja pussirotan risteytykseltä näyttävä Tammar Wallaby. Mikä pitkänokkainen muinaisjäänne!
Hurmaannuin kasveista yhtä lailla kuin perhosistakin. Tuon pallipuun (mikä lienee) olen nähnyt myös Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa ja huikaisevan sininen orkidea pysähdyttää minut aina, oli paikka Itäväylän Plantagen tai Benalmadenin perhospuisto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti