pyy

pyy

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

MMO3: Järjestys se olla pitää

(MMO = Mitä matkalla oppii)

Olen perusluonteeltani hyvinkin järjestelmällinen. Nyt joku horoskooppeihin uskova voisi sanoa sen johtuvan merkistäni, mutta minä sanoisin, ettei niihin kannata uskoa, mistä se toinen taas päättelisi epäilyni olevan vain tyypillistä merkilleni. Oli miten oli, matkalla hermojansa voi säästää vain erinomaisella järjestyksellä.

Matkalla tavaraa on vähän, mutta silti liikaa. Siksi lyhyillä pysähdyksillä rinkan purkaminen on turhaa. Tärkeää on, että rinkka on pakattu oikein ja sieltä löytää juuri tarvitsemansa tavarat muiden jatkaessa unosiaan rinkan uumenissa.

Alan jo oppia tavoille. Lenkkarit ja farkut ovat rinkan pohjalla, sillä niille ei ole mitään käyttöä. Muuten tavarat ovat erivärisissä pussukoissa rinkassani, jotta ne löytää per heti.  

Päiväreppuun osaisin jo unissanikin pakata oikeat tavarat: aurinkolasit, lätsä, vessapaperia, vettä, ohut rotsi, aurinkovoidetta, muovipussi sandaaleja varten temppelivierailujen ajaksi, vihko, kynä… Ja tärkeätä on sekin, että aurinkolasikotelo on repun vasemmalla puolella ja vesipullo oikealla, joten niitä ei tarvitse etsiä.

Hotellissa on muistettava, että kaikki mitä käyttää, on heti laitettava takaisin paikoilleen. Kuten kynsisakset takaisin hygieniakassiin saman tien tai muuten niille pikkuisille rääpäleille saa heittää hyvästit.  

Huoneessa tavarat on syytä aina pitää kasassa. Vetolaatikoihin ei koskaan kannata laittaa mitään, sinnehän jäävät! Myös ne rumat ruskeat vaatekaapit voivat nielaista ahnaaseen syöveriinsä matkailijaressun harvoja vaatekappaleita. Tai alakaapit, ne moolokit! Pikkuruisia tavaroita ei myöskään kannata laittaa niille yhtä ruman tummanruskeille pöydille, sillä aamuhämärässä lähtiessä ne uppoutuvat pöydän pimeyteen.

Järjestelmällisyyttä tarvitaan myös sellaisissa pikkuasioissa kuin rinkan lukitsemisessa, vaikka aikoisi vain piipahtaa kadun toiselle puolelle ostamaan vettä tai alakertaan aamiaiselle. Monta kertaa meinaan jättää sen tekemättä, mutta jos olisin rosvo, niin just silloinhan tekisin siirtoni! Ei riippulukkoni ketään oikeaa roistoa estä, mutta hotellisiivoojaa se hillitsee kääntämästä rinkasta ylimääräiset käteiset omaan taskuunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti