pyy

pyy

torstai 28. tammikuuta 2016

MMO4: Yksin ei voi valittaa

(MMO = Mitä matkalla oppii)

Huomasin jo matkani alussa asian, joka ilahdutti minua kovasti. Nimittäin sen, että kun on yksin reissussa, niin ei voi valittaa. Niinpä valittaminen, joka on pelkkää kielteistä energiahukkaa, jää reissulla minimiin. Hip hurraa!

Tietenkin valitan mielessäni, mutta minimaalisesti verrattuna siihen, että kädenmitan päässä olisi ihminen, jonka kanssa kommentoisin kaikkea näkemääni ja kokemaani. En sanallista valituksiani. Yhtäkkiä huomasin, että valittaminenhan on vain ja ainoastaan tyhjän tilan täyttämistä turhalla höpötyksellä. Sosiaalista liimaa. Asioita on kiva porukassa vatvoa ja suurennella.

Valituksen aiheet ovat suurimmaksi osaksi mitättömiä ja täysin turhia. Kun joutuu odottamaan. Kun vastapuoli ei ymmärrä kieltä. Kun on kylmä. Kun on kuuma. Kun hotellihuoneen pistorasiat ovat tyhmissä paikoissa ja niitä on liian vähän. Kun netti on surkea. Kun joutuu istumaan bussissa käytävän puolella. Ja niin edelleen aivan loputtomasti.

Facebookissa kiersi tällä viikolla Kodin Kuvalehden toimittajan juttu, jossa hän päätti olla viikon valittamatta. Jutussa esitettiin juuri se huomaamani asia, että valitus on pelkkä huono tapa; se on osa normaalia kommunikaatiota ja tietynlaisen yhteishengen luomista niiiiiiin kurjissa olosuhteissa.

Kun valittaa mielessään tai ääneen, niin silloin takertuu valittamaansa asiaan ja se saa suuremman merkityksen. Kun vain huomioi valituksen aiheen mielessään ja siirtää ajatuksensa muualle, valituksen aihe unohtuu niin nopeasti, että jälkeenpäin sitä ei edes muista. 

Niin mistä minun oikein pitikään valittaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti